Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 ianuarie 2011

3 lucruri care te vor face sa te simti mai bine dimineata

Te trezesti greu dimineata, fara chef, fara energie si morocanos? Nu e ceva neobisnuit, mai ales in sezonul rece, dupa ce au trecut Sarbatorile de iarna. Exista insa 3 modalitati simple prin care iti poti imbunatati starea fizica si psihica dimineata:
1. Iesi din casa: Da, este frig. Dar daca poti sa incorporezi macar 5-10 minute de alergat, mers cu bicicleta, plimbat sau pur si simplu de stat un pic la aer curat in fiecare dimineata, starea ta de spirit se va imbunatati considerabil, spun studiile. Ca sa nu mai vorbim ca vei face si putina miscare, ceea ce iti va da energie pentru toata ziua.
2. Exercitii de respiratie: Exercitiile de respiratie fac minuni pentru starea de spirit. Poti incerca yoga, meditatie, sau pur si simplu sa insipri si sa expiri adanc de cinci ori spunandu-ti ca vrei sa te simti bine. 3. Bea ciocolata calda: Daca te preocupa excesul de zahar din ciocolata calda, o poti prepara singur acasa. Ai nevoie doar de lapte degresat, cacao si indulcitorul preferat, toate incazite intr-un ibric si gata! Nu numai ca este delicioasa, dar studiile arata ca ciocolata calda te face sa te simti mai bine aproape instant. ​

Sursa ziare.com, profm.md, beautiw.blogspot.com

Inchiderea contului de Facebook, asemanatoare cu renuntarea la fumat

Inchiderea telefoanelor mobile, renuntarea la Internet, inchiderea televizorului si a radioului pot provoca oamenilor simptome asemanatoare cu ale dependentilor de droguri sau nicotina care incearca sa renunte la viciile lor, arata un studiu citat de Telegraph.
In cadrul experimentului - denumit Unplugged - voluntari din 12 universitati din toata lumea au petrecut 24 de ore fara acces la computer, telefon mobil, ipod, televizor, radio si chiar ziare. Ei au avut voie sa citeasca, insa, carti. Voluntarii au tinut un jurnal al experientelor pe baza caruia cercetatorii au concluzionat ca subiectii s-au simtit nelinistiti si izolati. Oamenii de stiinta au observat ca acestia incep sa dezvolte simptome intilnite de obicei la fumatorii care incearca sa renunte la viciu. "Nu am observat doar simptome psihologice, ci si fizice", a declarat dr Roman Gerodimos, specialist in comunicare care a condus partea britanica a studiului international. Experimentul a avut si efecte pozitive intrucit oamenii au dezvoltat mecanisme de adaptare, precum mersul la plimbare si vizitarea unor prieteni in loc de a sta la calculator.

Sursa - profm.md